Blogger oficial al Festivalului Internațional ”Toamnă la Voroneț”

Share

Afis (1)

Când lucrurile frumoase trebuie să se întâmple, păi se-ntâmplă.

Toamna este anotimpul meu preferat. Ador culorile: galben, auriu, nuanțe pământii, roșiatice, portocalii…mirosul de aer rece, ceața de dimineață, aburii din cafeaua caldă, plăcerea de a soarbe o cană de vin fiert. Toamna este anotimpul în care totul se pregătește de moarte, dar într-un mod bizar, parcă totul învie. Ultimul zâmbet de vară îl regăsim în toamnă.

Iubesc toamna din România, iubesc Octombrie, așa cum Cehov iubește toamna din Rusia: ”E ceva neobișnuit de trist, prietenos și frumos. Aș zbura împreună cu cocorii undeva în zare.”

Vă-nchipuiți ce explozie de culori trebuie să fie în această perioadă la Voroneț? 🙂

La Gura Humorului, în perioada 22-27 octombrie, are loc festivalul ”Toamnă la Voroneț”. Un festival de film documentar, diaporamă şi fotografie.

”Toamnă la Voroneț”  este unul dintre cele mai longevive festivaluri din România. A fost organizat, fără întrerupere, din anul 1981. S-a dezvoltat, în timp, de la un festival al cinecluburilor – interjudeţean şi apoi naţional – la un Festival Internaţional ce se adresează tuturor realizatorilor şi producătorilor de film documentar, diaporamă şi fotografie.

Începând din acest an festivalul are și 6 bloggeri oficiali, printre care mă număr și eu. Cu mare mândrie și multă veselie, vă spun că abia aștept să ajung la acest eveniment, în calitate de blogger oficial și să vă povestesc ce se-ntâmplă acolo.

Abia aștept să mă bucur de asculta muzica lui Marius Matache şi toamna din Gura Humorului.

Iată ce mă așteaptă:

Vineri – 25 octombrie 2013

10:00 -11:00  Vernisajul Salonului Internaţional de Artă Fotografică, ediţia a VII-a

11:00 -12:00  Deschiderea oficială a Festivalului Internaţional TOAMNĂ  LA  VORONEŢ, ediţia a  XXXIII-a

12:00 – 13:00 Gala Festivalului Internaţional de Diaporame Digitale AUDIA 2013, Cluj Napoca.  Prezintă Ing. Mircea Albu, preşedinte fondator, Asociaţia ArtImage Cluj Napoca

15:00 – 18:00 Proiecţii – filme în concurs

19:00 – 21:00 Caravana filmului românesc prezintă o proiecţie extraordinară cu filmul CAMPIOANA. Invitaţi de onoare: Elisabeta Bostan, Mircea Diaconu, Izabela Moldovan şi Laurenţiu Damian

*pentru că mi-am dorit să văd acest film când a fost Caravana Filmului Românesc la Onești și nu am reușit, iată că Doamne-Doamne este sus și vede. 🙂

Sâmbătă – 26 octombrie 2013

10:00 – 13:00 Proiecţii – filme în concurs

15:00 – 18:00 Proiecţii – filme în concurs

19:00 – 21:00 – Proiecţie eveniment – filmul artistic CÂND  SE  LASĂ  SEARA  PESTE  BUCUREŞTI  SAU  METABOLISM , regia Corneliu Porumboiu

21:00 – Folk pe pâine, la o cană cu vin… (muzica lui Marius Matache)

Duminică – 27 octombrie 2013

11:00 – 11:30 – Recital – Cvartetul LIRA al profesorilor de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”  Suceava

11:30 – 14:00 – Festivitatea de decernare a premiilor, Gala Festivalului

14:00 – “Călător în Bucovina” –  excursie

Toamna este  vremea reflecțiilor, a mâinilor în buzunare, a vinului de seara, a melancoliei placate și a festivalurilor.

Organizatorii Festivalului „Toamnă la Voroneţ” sunt Primăria Oraşului Gura Humorului, prin cele două instituţii de cultură, Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina şi Casa Orăşenească de Cultură, și Consiliul Judeţean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”.

Share

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *