Când în Lisabona, musai vizitezi Sintra

Sintra este probabil unul dintre cele mai frumoase și fermecătoare locuri din lume. Sunt povești urbane interesante despre acest mic orășel-resort din munții Sintra care este și Patrimoniu Unesco.

Când am ajuns în Lisabona mi s-a spus că e MUSAI sa vizitez Sintra. Apoi, în următoarele secunde am auzit ceva ce mi-a amânat vizita către Sintra și minunăția ei.

Cu alte cuvinte, conversația a fost cam așa:

X: Monica, e musai să vizitezi Sintra! Este unul dintre cele mai frumoase locuri din Portugalia. Este ca de poveste. Se spune că odată ce ajungi la Sintra te îndrăgostești!

Eu: Wow. Deci trebuie să fie absolut minunat. Cu siguranță o să merg acolo următorul weekend! 

X: Să mergi. Vezi cu cine mergi, că rămâi îndrăgostită!, și un râs ușor timid. 

Eu care la vremea aia vroiam de toate, mai puțin să mă îndrăgostesc, m-am speriat. Primul gând a fost că mă duc acolo singură și că asta e, mă îndrăgostesc de mine. Al doilea gând a fost: „dacă mă îndrăgostesc de cineva de vreun turist pe care nu o să mai apuc să îl văd?!” Șoc și groază. Așa că nu am mers.

Lăsând ironia la o parte, am refuzat să merg să vizitez Sintra așa cum trebuie din alte motive. Dar eu locuiesc aici și am timp. Voi cei ce veți vizita Lisabona,  mergeți la Sintra, precum Mădăluța, prietena mea de suflet (și cu care am fost în Sintra, dar pentru o cafea și pentru a mânca ceva dulce specific și bun, atât de bun, încât i-am uitat numele).

Rezervați-vă o zi și câțiva euro (vreo 30-40).

Mădăluța mea a fost foarte încântată (precum legenda urbană, a rămas îndrăgostită) de Sintra. A scris la ea pe blog despre experiența ei în Sintra, Quinta da Regaleira.

Cu căldură vă invit să citiți, mai ales că are info practice de autobuze, bilete, prețuri șamd. Utile oricărui călător.

Cam atât despre Sintra. Puțin pentru că e prea frumos să spui în cuvinte.  Dacă ajungeți prin Lisabona, și aveți nevoie de vreo informație/ajutor sau vreți să bem o cafea, lăsați un comentariu aicișa sau pe Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.