Când mi-e dor de România sunt la Ambasadă – #serileacasa

Share

Este firesc să mi se facă dor de țara mea, de limba mea, de prietenii mei, de familie, de tradiții șamd. Doar sunt și eu un mic român pe aici. 🙂

Adevărul e că nu mă așteptam să îmi fie dor de țară, așa cum îmi este. Deși nu intenționez să revin prea curând în RO, pentru că vreau să mă bucur cât pot de mult de libertatea pe care încă o avem și am idei mari în mintea mea, care nu depind musai de un loc sau altul, dar iată că uneori depind. Pentru că deh, de aia mergem sau mergeam la brutărie pentru pâine și nu la alt magazin. Acum avem minimarket-uri sau supermarket-uri, dar parcă tot căutăm magazinele specifice, acele buticuri.

Revenind la dorul de casă și de limba română, eu am un mare noroc cu Ambasada României în Portugalia. Am spus-o și o voi spune de câte ori va fi cazul, cei de acolo fac o treabă minunată. Iar cu fiecare eveniment la care asist, cu atât mă simt mai acasă. Am cunoscut români frumoși care participă la evenimente și e așa frumos să poți sta la discuții, povești.

Recentul eveniment la care am fost, care face parte din seria #serileacasa a avut-o ca invitată pe Felicia Waldman care a vorbit incredibil, eu am fost fermecată de fiecare cuvânt al ei, care era rostit cu o așa pasiune pentru munca ei. Of, nu sunt eu capabilă să redau prin cuvintele mele, emoțiile pe care le-am simțit aseară. Am descoperit lucruri interesante despre un altfel de București, am descoperit lucruri interesante despre istoria noastră. Este uimitor cât de mică este lumea, iar „istoria este rotundă” ca să o citez pe Felicia Waldman.

Am avut parte de un moment artistic, un recital de pian frumos, cu Bach in playlist (mulțumim Eric – așa l-am cunoscut și pe Eric) și de un cadru informal minunat cu aperitive românești. Așa că departe de casa părinților am gustat un pic de salată de vinete (vorba vine un pic, aproape că am terminat un platou…dar erau absolut delicioase!!!), plăcintă cu mere, cornulețe și cozonac.

Sunt 3 motive pentru care merg la evenimentele ambasadei:

  1. evenimentele frumoase în limba română;
  2. aperitivele românești;
  3. oamenii frumoși de acolo.

Toate cele trei motive stau la baza amintirilor, emoțiile și trăirilor pe care le am la astfel de evenimente românești, care îmi amintesc de mine, îmi amintesc de acasă (pentru cunoscători: de evenimentele de la Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești, expoziții, dialoguri, concerte, etc).

Acum dacă se nimerește să fiți prin Lisabona și sunteți interesați de ce evenimente sunt, mă puteți întreba sau mai bine puteți merge pe pagina de facebook -Ambasada României în Republica Portugheză.

Aici puteți găsi mai multe fotografii de la eveniment:

PS: Singurul motiv pentru care scriu despre ei e pentru că admir și respect foarte mult ceea ce fac. Credeți-mă oamenii de acolo sunt minunați.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *