Cum sa faci o poza panoramica?

Am un semi-smartphone. Asa-mi place mie sa ii spun telefonului meu , Samsung Wave 525 .

L-am primit cadou de la EL. Sunt fericita ca pot accesa internetul ( retele de socializare, mail-ul si alte site-uri) mai bine decat puteam accesa cu celalalt telefon (Nokia 3210) . Ah, are Wi-Fi , motiv pentru care, desi il am de aproape 2 luni, in orice loc ajung, verific daca exista Wi Fi, ulterior ma conectez, intru pe net un pic, doar ca sa vad cum merge reteaua. Adica daca atunci cand fumam primul lucru pe care il faceam cand ajungeam undeva era sa imi aprind tigara, acum imi verific conexiunea la internet pe telefon 🙂 (deranjant pentru cei din jurul meu).

Astazi, am descoperit cum sa fac fotografii panoramice cu el.  Sunt mandra. Habar nu aveam ca pot face acest lucru si nici nu prea i-am folosit functia de fotografiere, asa ca nici vorba sa o explorez. Dar, ma plangeam tot timpul: “Vai ce frumos arata, i-as face o poza…uf, dar nu iese bine cu camera telefonului…” si multe alte expresii lamentabile .

Pasii sunt chiar simpli de urmat. Te duci in Meniu, apesi pe camera iar in stanga ai setari. Apesi pe mod fotografiere si selectezi panoramic. Trebuie sa alegi directia fotografiei:  poti fotografia panoramic de la stanga la dreapta, de la dreapta la stanga, de sus in jos si de jos in sus. Acum, o sa ai pe ecran un chenar mare verde, iar in centrul acestuia un chenar mic verde. Apesi pe butonul cu care de obicei fotografiezi. In momentul in care ai apasat chenarul verde devine portocaliu si ti se indica sa misti telefonul in directia prestabilita, pentru a potrivi chenarul mic. Ai 4 astfel de cadre. Adica poti realiza o fotografie panoramica din maxim 4 cadre.

Prima mea fotografie panoramica
Prima mea fotografie panoramica. Toama

Eu va prezint mai jos, prima mea fotografie panoramica reusita din 3 cadre. Am editat-o putin, cu picknik.

Pentru ca inca nu sunt experta, veti putea observa cu usurinta lipirea cadrului 2 cu 3. 🙂

 

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.