Despre Monica Sibișteanu

Share

Monica SibisteanuMă numesc Monica Sibișteanu, am 30 de ani și sunt calificată ca trainer și marketer. Blogger am  devenit din pasiunea pentru scris.

Studii:

Am absolvit Marketing , dar mă atrage psiho-sociologia și comunicarea. Anul acesta (2016) am absolvit un program de master de la Universitatea Transilvania din Brașov, din cadrul facultății de Psihologie și Științele Educației: Resurse Umane în Educație. Formare și Management.  În cadrul acestui program am beneficiat de o bursă Erasmus și astfel am fost student Erasmus, timp de 6 luni în Braga (Portugalia) la Universidade do Minho, Instituto de Educação, unde am studiat Educația Adulților și Intervenție Comunitară (Adult Education and Community Intervention/Educação de Adultos e Intervenção Comunitaria). De-a lungul timpului am fost implicată într-o serie de training-uri internaționale, prin programul Erasmus+, atât în calitate de participant, cât și ca trainer, făcând parte și din echipa organizatorică.

Ce îmi place:

Îmi place să citesc și să călătoresc (după posibilități) . Îmi place să scriu , îmi place muzica, îmi plac concertele, îmi plac conferințele și evenimente, îmi place calitatea (sunt foarte selectivă), îmi place teatrul, îmi place să învăţ și îmi place frumosul.

Îmi plac oamenii și îmi place să mă aflu printre oameni, să-i descopăr, să-i analizez. Îmi place orice carte, documentar, film care are legătură cu dezvoltarea umană și dezvoltarea personală/profesională. Îmi place online marketing-ul, îmi place social-media, mă chinui cu SEO și îmi place să-mi pun mintea la contribuție. Îmi place să fiu creativă, îmi place cafeaua (la modul dependent). Îmi plac locurile frumoase, pe care încerc să le descopăr.  Îmi place să mă documentez și îmi place să pierd vremea pe Pinterest. 🙂

De cele mai multe ori zâmbesc. Sunt foarte curioasă și serioasă. Îmi place să ajung la timp și îmi place să îmi respect cuvântul dat.  Îmi place să ofer. Îmi place să primesc.

Ce nu îmi place:

Lipsa bunului-simț. Nu îmi plac oamenii nesimțiți, atotștiutori și judecători. Nu îmi plac glumele proaste. Nu îmi plac ficățeii și nu îmi place să mănânc multă ciocolată. Nu îmi plac filmele comerciale, nu îmi place când nu am încredere în mine sau când sunt tristă.

Ce cred eu:

Filosofia mea se bazează pe împărtășirea a ceea ce știu cu cei din jur și astfel se formează un sistem de învățare precum cifra infinintului: un circuit în care fiecare primește și dă mai departe.


Sunt de părere că noi oamenii, în ziua de astăzi, trebuie să fim pregătiți pentru orice schimbare de pe piața muncii. Să fim mai mult ființe umane, decât resurse umane. În ceea ce privește viața profesională, aceasta poate suferi schimbări majore, dacă noi facem ceea ce trebuie, în loc de ceea ce ne place.


Am un vis ->: îmi doresc ca în viitorul apropiat (în următorii ani) să pot dezvolta un program de educație continuă pentru tineri și adulți, prin intermediul căruia aceștia să își poată descoperi pasiunile, aptitudinile și să capete mai multă încredere în ceea ce pot face, în ei înșiși. Este vorba, cumva, de un program de dezvoltare personală, pentru că atunci când reușești să te cunoști pe tine din ce în ce mai bine, reușești și să te dezvolți și poți face față cu succes diferitelor situații-problemă în care te poți trezi.

Dacă ai vreo idee și vrei să colaborăm dă-mi de știre sau scrie-mi la contact[at]monichis.info.


Implicații:

De-a lungul timpului m-am implicat și mă implic (cât îmi mai permite timpul liber) în activitățile celor de la ONESTIN pentru că vreau o lume mai bună și alături de ei încerc să fac evenimente locale frumoase.

Prin 2012 alături de o mână de oameni frumoși din comunitate (Haideți să schimbăm lumea) am pus umărul și am reușit să implicăm comunitatea într-unul dintre cele mai frumoase proiecte (în care am fost implicată): un hol al Spitalului Municipal Onești de la secția de Pediatrie a fost transformat într-un loc de joacă pentru micuții internați.

Din iulie 2014 sunt trainer acreditat ANC, iar la Onestin am putut să-mi exercit abilitățile de trainer prin diferite workshop-uri, ateliere și training-uri susținute: atelier de scriere creativă, ateliere de social media, cursuri de social media (rețele de socializare, online personal branding, PR online și blogging) și cel mai recent training, la nivel european, prin Erasmus+: PROPER Development, în colaborare cu asociația Anima Vita din Slovenia (unde a și avut loc proiectul). 🙂

PS: sunt un om bun 🙂

Recomandări/Feed-back

Într-o zi m-a „trăsnit” ideea de a cere recomandări celor cu care am colaborat, pentru de-a lungul anilor am descoperit cât de constructiv și util este feed-back-ul. Și uite așa m-am gândit că ar fi bine să le pun pe blog, în special, pentru cei care nu au avut ocazia să mă cunoască personal (încă) sau cei cu care nu am apucat să colaborez și să le transform starea de spirit.

Mai jos vă invit să citiți cum (m-)au văzut următoarele persoane:

Cristian China Birta, alias Chinezu’:

Numele meu este Cristian China-Birta, sunt blogger pe cristianchinabirta.ro si antreprenor in proiectul Kooperativa.ro. Aceasta este una din extrem de putinele recomandari pe care le-am dat vreodata.

O stiu pe Monica Sibisteanu de niste ani buni. Am colaborat cu ea de cateva ori, pe proiecte punctuale si de atunci tinem legatura permanent. Am urmarit-o constant in tot ce a facut si, de fiecare data, mi-a confirmat prima impresie:  suflet foarte mare, dublat de o dorinta permanenta de a invata si de placerea lucrrului bine facut.

Da, Monica are un suflet foarte mare. Asta conteaza foarte mult in ceea ce ma priveste. Pentru ca viata mi-a arata ca sunt multi oameni care se pricep la multe (unii chiar mai bine decat Monica), dar ca, pe termen mediu si lung, vrei langa tine, in echipa ta, pe cineva care inseamna mult mai mult decat faptul ca stie apasa bine si foarte bine pe niste butoane. Pentru ca, oricum o fi munca aia de serioasa, esti alaturi de omul respectiv zi de zi si ai vrea, daca nu sa stabilesti niste relatii de prietenie, macar sa stii ca este cu adevarat alaturi de tine.

Dorinta permanenta de a invata este, stiu, o sintagma care se regaseste in orice scrisoare de recomandare. Numai ca, in cazul Monicai, are acoperirea perfecta. Monica este genul de om care intreaba permanent, care vrea sa stie de ce aia si de ce cealalta, totul pentru a intelege mai bine contextul in care trebuie sa isi faca meseria. Ceea ce ne duce la placerea lucrului bine facut, o alta caracteristica a Monicai, pe care o apreciez foarte mult. Am vazut-o suferind cand ceva nu a mers bine (asa cum se intampla uneori), dar niciodata batandu-se cu pumnul in piept cand totul a iesit perfect, chiar daca 90% din munca a facut-o ea. Pentru ca Monica are o putere de munca asa cum rar am vazut.

O recomand pe Monica Sibisteanu cu mare drag. Si cu speranta ca va gasi o echipa din care ea sa faca parte asa cum stie ea mai bine: cu sufletul si cu intreaga sa putere de munca.

Marius Matache, alias Make:

Monica face parte din acei oameni cunoscuti prin intermediul blogului, upgradati mai apoi la parteneri de proiecte si care in final mi-au devenit prieteni. E tipul de om care lupta pentru crezurile sale, capabila sa dea 150% din energie pentru ceea ce face, dornica sa invete in permanenta, sa inoveze, sa produca un continut de calitate. Daca un artist necomercial ca mine a cantat la Onesti in fata unei sali pline de oameni care au platit bilet (mi-as dori un om ca ea in fiecare oras din Romania) pentru acest eveniment, acesta este meritul ei. Daca Onestiul s-a transformat in mintea mea din orasul RAFO intr-un loc de poveste, acest lucru i se datoreaza.

Lista este deschisă. Ba chiar mai mult puteți spune câteva rânduri despre colaborarea noastră și într-un comentariu. 🙂

 

Share

20 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *