Mereu frumoasă – obiceiuri feminine

Share

Nu există femeie pe lumea asta care să nu-și dorească să fie frumoasă mereu. De fapt nu cred că există om pe planeta aceasta care să nu-și dorească să fie mereu frumos, însă revin la femei, din două motive: 1. sunt femeie, 2. îmi doresc să rămân mereu frumoasă.

Femeia contemporană este femeia-orchestră, care face muuult mai lucruri decât făcea acum 100 de ani. Femeia de azi are mai multe responsabilități, indiferent că și-a dorit ori ba. Suratele ei au luptat pentru egalitate, pentru drepturi de muncă, așa că femeia de azi nu este DOAR casnică și mamă, ci și femeie de carieră. Și mai greu îi este femeii de azi să aibă timp de ea. Acel timp pentru acele momente care îi conferă încredere în ea. Contemporana are un program atât de încărcat, încât nu mai are timp aproape de nimic.

Fără copii și fără prea multe responsabilități casnice, mă consider o femeie contemporană, cu multe proiecte și cu puțin timp liber. Iar acel puțin timp liber pe care îl am la dispoziție, aleg să-l dorm, să citesc sau să plec undeva. Deseori însă al trebui să-l dedic înfrumusețării. Pentru că o femeie trebuie să fie mereu frumoasă: dimineața, seara, la 3 am, la 2 pm, în timp ce spală pe jos, în timp ce întinde rufe, în timp ce are părul prins în coadă/coc fără nici un sens, ea trebuie să fie frumoasă și îngrijită.

Tatuaj-contur-ochi Ritmul alert în care trăiesc m-a dus de multe ori cu gândul la machiajul semi-permanent, deși trebuie să admit că sunt de acord cu două lucruri:

 

Tatuaj-sprancene

Sunt singurele la care m-am gândit, pentru că eu cred, că acestea ar fi cel mai aproape de natural…nu sunt deloc de acord cu conturul buzelor (poate și pentru că nu este cazul) …

Mi-ar plăcea să existe și în Onești, un salon cum este salonul Blooms Beauty din București, salon dedicat acestor tipuri de servicii.

 

Din păcate, noi românii avem dorința de a face bani din nimic și de aici ni se trag toate, în special lipsa de profesionalism. Iar asta se simte mai ales în cadrul saloanelor. Uitându-mă pe site-ul celor de la Blooms, mi-am dat seama cât de important este să fii bun într-un singur lucru, decât să fii mediocru la 10 lucruri.  Acest salon îți oferă două servicii faciale, dar aceste două servicii sunt oferite la un standard ridicat de calitate și siguranță. Îmi dau seama cât de important este ca cine te tunde, doar să te tundă, nu să te și epileze/penseze/aplice tratament/maseze. Cam așa este peste tot din păcate. 🙁

micro-dermabraziune2-300x199Când m-am uitat pe oferta lor de servicii, ochii  mi s-au oprit la microdermabraziune. Habar nu aveam ce presupune acest tratament până nu am citit pe site-ul lor. Iar acum sunt de părere că trebuie să fac acest tratament, în cel mai scurt timp posibil.

Tratamentul de  micro-dermabraziune are doar efecte benefice asupra tenului. Acest tratament este, de fapt, o metodă de curățare non-invazivă a epidermei. Metoda constă într-o exfoliere blândă și eficientă, ce îndepărtează stratul de celule moarte și impurități de pe suprafața pielii și încurajează pielea să se regenereze în mod natural.

În ziua de astăzi avem soluții la tot pasul pentru problemele noastre și avem metode prin care să ne menținem tinere și frumoase pentru o perioadă cât mai îndelungată. Întrebarea mea este folosim cele mai bune metode? Alegem profesionalismul sau de cele mai multe ori ne culcăm pe o ureche(cum fac și eu)?

Sunt curioasă dacă voi(fetelor) ați opta pentru machiajul semi-permanent?

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *