Povești din 15: Transportul în comun e la fel

Share
Transportul în comun e probabil la fel peste tot. În autobuzul pe care îl folosesc cu conștiinciozitate și din nevoie (15), deloc din plăcere, situația e cam aceeași.

Aproximativ 30-35 de oameni mereu, corporatiști în general, împreună cu o mână de studenți (pentru că sunt două universități pe acolo). De cele mai multe ori oamenii sunt cam aceeași. Deja știu care sunt de la prima cursă, adică care încep munca la 8, care la 8:30 și care la 9. Apoi, în funcție de ora de începere ne găsim la ora de plecare. Cei care intrăm la 8:00 și 8:30 ne vedem cu autobuzul de 17:20, cei ce intră la 9 cu ăla de 18:00. Mai sunt câțiva la 18:30 și maxim 10 cu ultimul de la 19:30, care din cauza traficului nu ajunge niciodată la 19:30, dar e bine să fii în stație la 19:30 că dacă și-a băgat Murphy coada și ai pierdut ultimul autobuz începe o adevărată aventură. Care din când în când nu e rea, pe timp de vară. Așa că ori plătești 25-30€/taxi sau 18-20€/uber/cabify/taxify ori ai o alternativa mai lungă: autobuz+tren+metrou (durata 1h:30). Pe timp de vară asta poate fi frumos pentru că apuci să vezi oceanul. 😅

De altfel, fețele oamenilor de aici sunt la fel de pline de gânduri, supărări și frustrări ca ale celor din metroul/ratb-ul din București. Și aici văd figuri obosite și oameni care dorm. Uneori mă numar și eu printre ei. Alteori, citesc.În alte zile scriu mici note pentru blog. Unii se joaca pe tabletă, alții stau pe rețele de socializare. Deja ne cam cunoaștem, sau cel puțin așa îmi place să cred, pentru că am impresia că îi știu.
Domnul Bubble Game – care joacă un joc cu bule ca să treacă timpul. Domnul Bom Dia – cel care spune tuturor bună dimineața zâmbind atunci când urcă în autobuz și pe care îl suspectez a fi român :). Doamna Miss Pretty, care e mereu elegantă și are genți frumoase. Grupul de italience care își povestesc una alteia cum e iarna în Lisabona (case reci, umezeală, frig de îți intră în oase și nu mai pleacă).
În fine, personaje mai sunt multe. Urmează să le descopăr.
PS: Nu-mi place cu autobuzul și încerc să îmi ocup timpul pe durata călătoriei.
Share

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *