Școala de vară de Diplomație

Școala de Vară este unul dintre cele mai importante proiecte ale Asociației Tineretul ONU din România, aceasta fiind organizată anual. Scopul principal al acestui proiect este acela de a le oferi celor 50 de participanți atât cunoștinte teoretice, cât și practice. Aflat la a patra ediție, evenimentul se desfășoară integral în limba engleză, devenind și un bun cadru de comunicare interculturală și schimb de experiență academică.

Ediția anterioară, din 2013, a avut tema „New Perspectives on Diplomacy” și a abordat subiecte din diverse domenii în care diplomația se manifestă în era informațională: diplomație culturală, economică, a mediului, nucleară, probleme de securitate internațională și experiențe ale diplomaților români, venite chiar de la ei.

Școala de Vară din acest an va avea loc în perioada 21-27 iulie la Universitatea din București, ajungând la o nouă etapă. Proiectul este mai ambițios și, în acest an, sub tema „Diplomația secolului XXI”, va oferi o imagine completă a principalelor subiecte legate de diplomația de astăzi.

Pentru a înțelege diplomația secolului 21, studentului trebuie să-i fie oferită oportunitatea de a vedea mai mult decât ceea ce diplomația profesională face. A vedea și a înțelege diplomația secolului 21 în complexitatea sa este ceea ce Școala de Vară din acest an va oferi. Studenții vor avea oportunitatea să învețe despre modul în care diplomația s-a schimbat de-a lungul timpului, despre noi protocoale de securitate, tehnici de mediere a conflictelor şi negociere, proceduri de managementul crizelor, toate acestea în timp ce vor avea ocazia să pună în aplicaţie principiile diplomaţiei sub ghidarea profesorilor universitari, a diplomaţilor şi a experţilor din domeniu. – spun organizatorii pe site-ul lor.

Această ediție dorește să ofere un instrument educațional care să fie complementar experienței academice a participanților în studiul diplomației și al relațiilor internaționale. Activitățile vor consta în seminarii și workshopuri, grupate în mai multe module.

Prin urmare, activităţile Şcolii de vară se vor axa pe aspectele esenţiale ale evoluţiei diplomaţiei, oferindu-le participanţilor cunoştinţe esenţiale din domeniile relevante.

Asociația Tineretul ONU din România este o organizație neguvernamentală, ale cărei scopuri sunt promovarea şi încurajarea valorilor și activitatilor ONU în rândul tinerilor români, al societății românești și al comunității internaționale. 

Detalii găsiți pe: http://summerschool.unyouth.ro/  şi https://www.facebook.com/UNYouthAssociationOfRomania

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.